Sàmara

(2008)

Aquest és un disc amb nom de dona. La Sàmara és una llavor amb ales.  El treball engloba 3 elements: les cançons, un còmic amb poesia i un documental.  Una dona nonagenària amb les seues vivències deixarà impressions als paisatges emocionals del nou treball de VerdCel; com ha fet habitualment, a partir de cançons, imatges, narració visual i textos. Excavar als orígens de VerdCel significa entrar dins les portes del temps d’un poble paradoxal, entre natural i industrial (Alcoi); de fàbriques vora riu, sènies, fil de vint i drapaires, metal·lúrgia i artesana manufactura, masos mecanitzats, amos i moviments sindicals, guerra i postguerra, república i dictadura, espais d’arqueologia industrial.

Llibre-CD-DVD: disc amb 13 cançons, un curt-documental amb el testimoni real de la protagonista – a més de videoprojeccions-, i el Còmic que relata i lliga tots els elements de la història.

🛒 Pots aconseguir-lo ací en la botiga en línia de VerdCel (enviament inclòs).

Tres són les dones que es repleguen en aquesta llavor amb ales que recorre el segle passat, sobrevolant  tota una vida, com els fets històrics d’un poble. El recorregut des de l’àvia, passant per la mare, ens farà davallar fins trobar-nos amb la jove actual.

Les etapes d’una vida humana i la història d’un poble units en un sol arbre que creix a qualsevol indret; la sàvia que corre per dins seu en les dues direccions (artèries i venes, passat i present), injecta aliment a la llavor per a què, conscient del què és, es deixe caure, vole enllà pel seu pes i arrele allà on aterre.

Amb un entorn natural dibuixat de testimonis àrabs, pedregars, horts i bancals de secà, caves de neu, herbes aromàtiques, salts d’aigua i barrancs. Unes arrels d’un poble, Alcoi, que VerdCel ens mostra a través dels ulls dels avantpassats, gent que ha viscut i ha construït aquest llegat; els processos històrics del segle XX contats ara pel relat d’emocions des d’un lloc i amb un prisma vital concrets, universalment humans.

Aquesta obra compta amb les col·laboracions d’Isabel Clara Simó (text introductori del llibre), Manel Rodríguez Castelló (poema a Ovidi), Feliu Ventura (veu cantant convidada) i Juli Cantó (com veu recitada). Octavi Masià ha reaitzat amb Daniel i Alfons Olmo el curt-documental.

Top
0 cistella
    La teua cistella
    La teua cistella està buidaTornar a la botifa
      Calculate Shipping
      Apply Coupon