Petricor

El desè treball d’estudi de VerdCel.

Compta amb el suport de:

Un disc bonic, aspre i suggeridor.

Petricor parla de terres promeses; d’alhambres i alcassabes; de l’escala espiritual que eleva el cel a la terra (Escala d’aigua); de paternitat, d’antigues ferides (La ferida); del pes de constel·lacions familiars (Corriolet); de ser el sud i, alhora, el nord d’un altre sud; del malson de Jaume I, al-Azraq (El penjoll sencer); de naixements, de vida i del cicle de l’aigua (Aiguaneix); del territori dins una ampolla o del cultiu de vi ancestral (Emboquem el paisatge); de l’Ovidi Montllor andalús, Carlos Cano (D’oliveres oceans); de la cosmovisió des de Mallorca i les Illes (Illes Orientals d’al-Àndalus); de la natura bucòlica colpejada per la pèrdua d’estacions (El verd és més verd); de la blanca llum del País Valencià (On naix la blanca llum); I tot amb la cirereta musicada d’un poema d’Ibn Khafaja amb paraules de Josep Piera (El riu).

Petricor és també un pòsit de marxa mora, de fandango, de cant de batre, de jota, de pals flamencs, de música de banda, d’andalusina flairança, de la nostra Xarqia, de cobla, de trovo alpujarreño, de remor amb música modal, etc.

Un paisatge lunar, d’aroma de desert, travessat per la Bètica, pel vent austral, de la física de les ànimes, d’astres que inclinen a abraçar-nos o a partir, de mirar a dins i trobar, de l’oasi enmig de les dunes i l’erm (Mitja lluna i l’estel).

Beure de les herències que ens componen, estrats d’un territori fèrtil de cultures, per a fer cançons d’ARA.

FORMAT A: Banda completa (6 músics) + Dansa (1 ballarina) + Projeccions + Escenografia + Accions + i possibles col·laboracions de Titana, La Maria, Mireia Vives.
FORMAT B: Banda base (5 músics) + Accions  i opció de Projeccions.

 

Per a cors sensibles i paladars exigents

Petricor crea patrons d’arrel amb instruments actuals, o fa, amb instruments tradicionals, bases d’ara. VerdCel situa les sonoritats sintètiques i les acústiques, allà on comencen i on acaben. Les connecta, com vasos comunicants.

Des de la lírica basteix un llenguatge propi, on les coordenades híbrides, entre tradició i modernitat, copsen cançons de síntesi evocadora i força poètica elaborada.

Percussió, contrabaix, quartet de cordes, flautes, harmonies vocals, llaüts àrabs, guitarres, i també sintetitzadors, vocoders o hi hats trappers.

Produït per Toni Medialdea, amb la coproducció d’Alberto Pérez des de Sol de Sants, al disc col·laboren: Carmen París (Mitja lluna i l’estel), Mire Vives (El penjoll sencer), Névoa (El verd és més verd), Titana (On naix la blanca llum), La Maria (Escala d’aigua), el Quartet Brossa (a tot el disc), entre d’altres.

Univers divers

L’àlbum en el seu format físic ve acompanyat d’un llibre en el qual han participat 17 escriptores i escriptors que han creat textos en relació a cadascun dels temes que emanen del disc: Josep Piera, Núria Cadenes, Maria Josep Escrivà, David Segarra, Ester Xargay, Isabel Canet, Antonio Manuel, Margarida Castells i Encarna Sant-Celoni, Just I. Sellés, Glòria Júlia, J.V Frechina, Salvador Jàfer, entre d’altres.

A més compta amb relats gràfics I il·lustracions de Daniel Olmo i les aportacions literàries de l’artista, Alfons Olmo.

Sota les cunetes:

Del cor a les mans. Sencer:

Sota les cunetes:

Sota les cunetes:

Del cor a les mans. Història d’un amic + El desesperat:

Órbites. Poetes i cançons:

Discografia VerdCel – Bifocal: Ras i Pols (2019) doble LP+Novel·la gràfica. -Sota les cunetes, Justícia! (2018) LP. – De plantes, talaies i cims (2017) LP+Llibre. – Sol d’hivern (2017) EP. -Del cor a les mans. Canta Ovidi (2015) LP+DVD. – Òrbites. Poetes i cançons (2015) LP. – Argilaga (2014) LP+Llibret. – Els dies del Saurí (2012) LP+Novel·la gràfica. – Petjades. Canta Raimon (2010) LP+DVD+Novel·la gràfica. – Sàmara (2008) LP+DVD+Novel·la gràfica. – Paisviatge (2006) LP+DVD+Novel·la gràfica. – On està el lloc? (2004). EP

Top
0 cistella
    La teua cistella
    La teua cistella està buidaTornar a la botifa
      Calcula l'enviament
      Aplicar el cupó